Lång dag

Är det för kallt för dopp? Hoppas inte det. Efter den här dagen tror jag nog att jag behöver det. Men jag är garanterat ensam vid badplatsen nu. Fast det är bra, då kan man bada näck.
Fastnade med en valarbetare från Moderaterna utanför Hemköp idag i säkert en kvart. Oj, vad han pratade. Arbetslöshet hit, jobbskatteavdrag dit. Han lovade i alla fall massor av bra saker som skulle hända om jag bara ville vara så vänlig att kryssa i hans namn och parti på valsedeln. Jag sa att jag skulle tänka på saken, och det var ju faktiskt sant. Jag skall tänka på saken. Fast kanske inte i de banor han hade hoppats på. Politik är svårt!

Blivande talang

Stänger ner dokumentet om modernismens litteratur för idag. Hanna bad mig just komma ner och kolla på en grej som hon hade skrivit till Rachel på Facebook. Hon hade suttit med ett franskt lexikon och ordagrant översatt ett litet meddelande till henne, så gulligt! Och faktiskt ganska nästan alldeles helt rätt också. Ibland blir jag förvånad över hur mycket Hanna kan. Surfa på datorn, sms:a, slå o ordböcker, räkna matte, maila, köpa musik från iTunes... När jag var nio hade jag flätor och spelade Goggo's, om någon nu minns vad det var. Det var faktiskt riktigt kul nu när jag tänker efter.
Nu skall jag krypa ner i sängen och sova. God natt!
Hon kommer bli något stort en dag. Helt säkert.

Sluta snacka - ta en macka

Hemma. Trött. Lite hungrig. Vi såg en film om sekter idag på religionen med det ungefärliga budskapet "akta dig för mystiska grupper som verkar skumma" - typ. Med ens blev det väldigt mycket man skall vara vaksam mot. Könssjukdomar, nazister, äckliga gubbar, solen, kylan, värmen och fyllon. Men vad är egentligen en sekt? Jag kommer fundera i evigheter på det här, men intressant är det faktiskt ändå.
Nu skall jag bada för första gången på fyra dagar. Skandal!

Tidigt

Nu har hon åkt. Vi kom precis hem från Kungsbacka där vi lämnade av henne på stationen. Både Rachel, mamma och jag grät en skvätt för att det var så sorgligt. Och vi fick jättegulliga lappar som hon hade skrivit på svenska med hjälp av google translate. Nu sitter jag här i mitt rum, klockan är bara lite över sex och det känns faktiskt ganska tomt. Ingen sover nu längre i mitt och mammas arbetsrum. Ingen sitter numera i våra trädgårdmöbler och röker. Ingen kokar minst sex koppar te om dagen och ingen äter längre lyxig lufttorkad skinka på kritvit baugette.
Men det är faktisk inte bara Rachel som lämnar Sverige idag. Just i detta nu sitter också världens bästa Henrik på ett plan för att om arton timmar landa i Sydkorea. Men han kommer hem till jul igen. Till jul. Jag är glad för att han får den här möjligheten att åka dit och studera och få en massa erfarenhet och allt det där, men jag kan inte låta bli att vara lite egotrippad också och tycka synd om min själv för att han inte är här hos mig. Min älskade Henrik. Vi som gifte oss bakom skolhuset när vi var tio. Saken är den att vad jag vet har någon skilsmässa aldrig ägt rum så praktisk taget är vi nog fortfarande man och hustru. Ojdå. Stackars Patrik.
Jag och Nora i Frankrike i våras.
Nästan alla hus är vita, bruna eller grå...
Uppe på Mont Blanc - vackert!

Hej då Frankrike

Årets kanske sista sommardag och Rachels sista dag i Sverige. I morgon bitti åker hon hem igen och vi skall upp tidigt. Väldigt tidigt. Halv fem. Så nu är det slut på franskan här hemma och det känns tråkigt. Det är så kul att säga merci och oui men nu finns det snart ingen att säga det till längre. Det kommer bli tomt!
Bäst att ta vara på den sista lilla te-stunden i soffan och betrakta regnet utanför. Är sommaren helt slut nu?

Muffins

Bakade med Augusta idag. Jättesöta muffins med rosa glasyr fast de blev inte riktigt som på bilden. Eller rättare sagt, de blev verkligen absolut inte som på bilden. Men de blev goda ändå och jag tror Augusta var nöjd.
Augusta i baktagen!

Bienvenue!

Sen igår blev min blogg på KungsbackaNytt ett minne blott på grund av att hela tidningen köptes upp av KungsbackaPosten. Alla fick sparken. Inklusive jag. Men på allmän begäran (räknas en person?) startar jag därför en ny, egen liten blogg. Så här är den, välkomna!

RSS 2.0